Légtisztító a H1N1 ellen

Moderátor: Klíma Király

Klíma Király
Hozzászólások: 624
Csatlakozott: 2009.08.25. 07:29
Tartózkodási hely: Hungyary Szeged
Kapcsolat:

Légtisztító a H1N1 ellen

Hozzászólás Szerző: Klíma Király » 2009.12.20. 20:43

Medgyesi Tamás hírleveléből az idézet, aki a JARN cikkét magyarította sokunk örömére.
A Daikin Flash Streamer a H1N1 influenzavírus 100%-át lebontja

A Daikin, együttműködve Dr. Le Thi Mai Quynh-el - aki a vietnami National Institute of Hygiene, és Epidemiology (NIHE) kutatója - a világon első alkalommal mutatta ki, hogy az egyedülálló Flash Streamer technológia erőteljes oxidatív reakcióval képes 4 óra alatt lebontani és eltávolítani az új típusú H1N1 madárinfluenza vírus 100%-át, mely vírus okozta járvány jelenleg szerte a világon dúl.
A kutatási eredmények azt mutatták, hogy a Flash Streamer technológia oxidálja a fehérjéket a H1N1 influenza vírus felszínén, melynek következtében a vírus elveszti fertőző képességét.

Az új influenza vírus okozta járvány továbbra is töretlenül terjed Japánban, és a fertőzöttek száma továbbra is növekszik.

Az idén májusban a Daikin igazolta, hogy a Flash Streamer technológia képes lebontani és eltávolítani a virulens H5N1 madárinfluenza vírus 100%-át, továbbá az is bebizonyosodott, hogy képes megszüntetni a szezonális influenza törzsek, noro-vírusok, toxinok és az ételmérgezést okozó baktériumok aktivitását, valamint formaldehidek és egyéb káros anyagok mérgező hatását. A Flash Streamer technológia az egészséget veszélyeztető vírusos és egyéb fertőzések elleni védekezés egyik ígéretes lehetőségét hordozza magában.

Vizsgálati eredmények bemutatása

1: Vizsgálati módszer
A vizsgálat citopatogén hatás (CPE) segítségével történt, mely vizsgálati módszer elterjedt a vírus epidemiológia területén. A FlashStreamer segítségével kiégetett H1N1 influenzavírust fecskendeztek MDCK sejtekre (ez egy speciális sejtkultúra, melyben az influenzavírust tenyésztik). 7 nap után a sejtkultúrán megfigyelhető volt, hogy az túlélte a vírust.

2: Vizsgálati eredmények
Sejteket fecskendeztek be H1N1 vírussal. Ha nem voltak kitéve a Flash Streamer technológiának, azokat teljesen elpusztította a vírus. Azonban ha a sejtekre olyan vírust fecskendeztek, amelyek 4 órán át ki voltak téve a Flash Streamernek, a sejtek egészségesek maradtak. Ez megerősíti, hogy a H1N1 influenzavírus 100%-a lebomlott, és eltávolításra került.
Ha Szeged környékén klimatizálnál, keress bátran. Klíma Szeged

Válasz küldése