Vortex beltéri egység működése

Moderátor: Klíma Király

Beltéri egység működése

HozzászólásSzerző: havri1 » 2012.08.15. 22:58

Sziasztok!

Új felhasználó vagyok, split klíma tapasztalat 0.
Beszereltettem egy Vortex kínai csodát. Jól működik, teszi a dolgát, csak 1-2 dolog nem tiszta a beltérivel kapcsolatban, hátha tudtok segíteni.
Az első az, hogy ezek a kínai csodaművek olyat tudnak e, hogy automatikus üzemmód. Teszem azt beállítom a 26 c fokot, és akkor ha hűteni kell hűtsön, ha fűteni kell fűtsön?
A távirányítón 5 mód közül lehet választani :

- Hűtés
- Fűtés
- Párátlanítás
- Ventilátor
- És egy utolsó mód, aminek a működésére nem jöttem rá. A piktogram egy négyszög, amiben egy irányban nyilak vannak. Mintha egy belső keringetésre hasonlítana, de hát annak nem sok értelme van..Ha ezt a funciót választom, akkor a hőmérséklet szabályózóval összesen 3 hőfok közül lehet választani, ami 23,26,27 fok. De ezt csak a beltérin jelzi, a távirányítőn egy hőmérő ikon jelenik meg, mellette (a beállított hőm függően) kis nyilacska fel, vagy le, és kész.
Teszteltem, ha 23 ra állítottam, a hűtés bekapcsolt egy idő után, viszont ha 27, akkor hiába ment 2 órán keresztül, fűtés nem aktiválódott.

A másik kérdésem:

Az normális, hogyha fűtés üzemmódban, üresjáratban (tehát amikor a beltéri csak forgatja a levegőt, de nem fűt, mert elérte a kívánt hőfokot) a légterelő lapát magától teljesen lefelé irányul?
Nem tudom sehogy feljebb állítani, ami azért bosszantó, mert pont alatta alszanak a gyerekek, és rájuk fújja a levegőt :(
Amint bekapcsol a kompresszor, a terelő lapát a beállított irányba áll, és fúj.

Köszönöm!

havri
havri1
 
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: 2012.08.15. 22:43

Vissza: Split klíma

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Google Adsense [Bot] valamint 2 vendég