-15°C -ig fűteni tudó klímák

Moderátor: Klíma Király

-15°C -ig fűteni tudó klímák

HozzászólásSzerző: Klíma Király » 2010.04.11. 21:06

Egyes klímák hőszivattyús üzem módban tudnak akár -15°C-ig is fűteni. Ehhez azért egy két feltételnek teljesülni-e kell.
A kültéri egységet az uralkodó széljárásra derékszögben kell elhelyezni. Hiába állítja le a klímaberendezés a ventilátorát ha szél mégis csak lehűti leolvasztás közben ... így sosem végez a feladattal és csak hízik a jég .. romlik a COP érték.

Ha kérdésed volna írj vagy hívj. Ha telepítésről lenne szó Szeged és Budapest környékén keress bátran.

-15°C-ig fűteni tudó klímaberendezések.
Ha Szeged környékén klimatizálnál, keress bátran. Szeged Klíma
Klíma Király

Re: -15°C -ig fűteni tudó klímák

HozzászólásSzerző: ezoltan » 2010.07.30. 10:21

A következő lenne a kérdésem:

Kb 4 hónapja vettünk egy kb 190m2es padlásteres házat. Jelenleg gázfűtés van benne. Azt még nem tudom kb mennyi lessz egy fűtési idényre a gázszámla, de kb.300-400e forintra számítok.

Konkrétan az lenne a kérdésem, hogy egy ekkora házba mennyibe kerülne egy hütő-fütő klima beszerelése. A fűtési funkció fontosabb mint a hűtési, tehát elsősorban fűteni szeretnénk vele. Mindenképpen A kategoriás kellene.

Ki lehet-e olyan rendszert építeni ahol a klimák vezérelt áramról is tudnak müködni? (amikor van csak akkor persze, elvégre sokkal olcsóbb)

Arra vonatkozóan van-e információ, hogy egy közepes átlaghőmérsékletű télen ezek a klimák egy hasonló méretű házban hány kwh-t fogyasztanak el egy fűtési szezonban, tényleg csak nagyságrendileg érdekel, mert tudom ez azért több tényezőtöl is függ.

Az nem gond ha teljes mértékben a klimák nem tudják kielégiteni a fűtési igényt, pl. ha nagyon hideg van hiszen gázfűtés is van a házban.
ezoltan

Re: -15°C -ig fűteni tudó klímák

HozzászólásSzerző: Klíma Király » 2010.08.01. 20:07

ezoltan írta:A következő lenne a kérdésem:

Kb 4 hónapja vettünk egy kb 190m2es padlásteres házat. Jelenleg gázfűtés van benne. Azt még nem tudom kb mennyi lessz egy fűtési idényre a gázszámla, de kb.300-400e forintra számítok.

Konkrétan az lenne a kérdésem, hogy egy ekkora házba mennyibe kerülne egy hütő-fütő klima beszerelése. A fűtési funkció fontosabb mint a hűtési, tehát elsősorban fűteni szeretnénk vele. Mindenképpen A kategoriás kellene.

Ki lehet-e olyan rendszert építeni ahol a klimák vezérelt áramról is tudnak müködni? (amikor van csak akkor persze, elvégre sokkal olcsóbb)

Arra vonatkozóan van-e információ, hogy egy közepes átlaghőmérsékletű télen ezek a klimák egy hasonló méretű házban hány kwh-t fogyasztanak el egy fűtési szezonban, tényleg csak nagyságrendileg érdekel, mert tudom ez azért több tényezőtöl is függ.

Az nem gond ha teljes mértékben a klimák nem tudják kielégiteni a fűtési igényt, pl. ha nagyon hideg van hiszen gázfűtés is van a házban.

Szia!

Tényleg sok mindentől függ, Én személy szerint csak átmeneti időszakra javaslom a klímát fűtésre ha van gáz fűtési rendszered. Ha Szeged környéki vagy kigurulok és egy fél-egy óra alatt mindent átbeszélünk ... ide írnom sajnos most sincs időm hosszabban.

Köszi Klíma Király
Ha Szeged környékén klimatizálnál, keress bátran. Szeged Klíma
Klíma Király

Vissza: Fűtési tippek