bacsa írta:Üdvözletem !!!
Azért még mielőtt valaki párátlanító vásárlásán töri a fejét, nem árt ha tudja :
A hűtőgépes párátlanítóknak van egy nagy hibájuk, amiről nem sokan beszélnek, mégpedig Nyáron, amikor a legtöbbet használná az ember, bizony elégé felmelegíti a párátlanító készülék környezetét.Tehát azt a helyiséget ahol van.
Nekem egy Duracraft párátlanítóm van, ami pátátlanítóként megbízhatóan üzemel, de használni az előbb említett probléma miatt mégsem nagyon szoktam.
Mivel megvoltak hozzá a szükséges műszereim megmértem a fűtési telljesítményét, és kb 150-200W jött ki pillanatnyi telljesítménynek.Vagy inkább egyszerűbben 100m3/órás áramlással 7-8 fokkal melegíti fel a rajta keresztűl áramló levegőt.És bizony ha magas a páratartalom akkor folyamatosan 10-15órát is kell neki üzemelni.Az én tetőterem hőmérsékletét - ami összesen 40m2 - ekkora már legalább 2 fokkal megemeli.
Tehát hiába kapok szárazabb levegőt, ami jobb hőérzetet ad, ha közben meg két fokkal melegebb lessz a végén. ---Ugye...Ez egy ördögi kör.
Persze gondolom biztos vannak olyan készülékek, melyek talán nem melegítenek annyira csak párásítanak, ezekről nem tudok.
Elvégre ezek egy miniatűr hűtőgépek - elvileg.Tehát az én készülékemnél a kompresszor hője nagyobb, mint az párásítás céljából elvont hő.
Így ezt a készüléket csak párás Szeptemberi, és esetleg Április-i, Májusi hónapokban tudom csak használni kb30 fokos kinti hőmérsékletig.
Igy viszont nem sokat ér.Marad a jó öreg bevállt Klíma-párátlanítás.
Ugyanez az én problémám is. Ezért gondoltam klímára, ami nem fűt a párátlanításhoz. De úgy tűnik, a nem aranyárúak viszont nagyon hűtenek ehhez.
Valami köztes utat keresek, megfizethető áron. Nem 100ezerért gondoltam, de nem is 700ezerért. Valahol a kettő között.