Grundfos Magna1 - Viessmann Vitosolic SD4 - R6 relé kimenet

Moderátor: Klíma Király

Klíma Király
Hozzászólások: 819
Csatlakozott: 2009.08.25. 07:29
Tartózkodási hely: Szeged
Kapcsolat:

Grundfos Magna1 - Viessmann Vitosolic SD4 - R6 relé kimenet

Hozzászólás Szerző: Klíma Király »

Helló!

Ha van egy ilyen rendszered akkor lehet Te is problémába ütközöl de az is lehet csak Én voltam a béna. Szóval úgy alakult hogy egy Magna1 szivattyú került a rendszerbe ahol az R6 relével szerettük volna kezelni egy DeltaT kapcsolással. És hogyan reagált erre ez az összeállítás?

Relé tesztben, mert a rendszer hőfokai még nem álltak rendelkezésre bekapcsoltuk a szivattyút szépen elindult. Majd kikapcsol relé tesztben és a szivattyú megy tovább nem áll meg. A relé kimenetén megjelenik 320V feszültség. Csak úgy tudom leállítani ha kikötöm a vezetéket az R6 kimenetből. Ha visszakötöm miután lemerül a szivattyú nem indul újra.

Én itt valami kompatibilitási problémát látok, de mivel multi cégek még sose méltattak válaszra nekik nem írók csak ide valaki Google-zik erre problémára lássa volt már ilyen.

Én úgy oldottam meg végül hogy kilőttem a kazánelnyomás menüt hogy felszabaduljon az R7 mert Viessmann rendszerhez csatlakozik a Solic vezérlő így VBUS-os keresztül tiltja a kazánt. És a sima relé kimenet már kezeli rendesen. Ha jól sejtem az R6 az egy Triac kimenetes.
Ha Szeged környékén klimatizálnál, keress bátran. Klíma Szeged

Válasz küldése