Nem fűt

Moderátor: Klíma Király

felvente
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2017.12.07. 18:33

Nem fűt

Hozzászólás Szerző: felvente »

Üdvözletem!
Szeretnék profikhoz fordulni ezzel a kérdéssel...Volt egy villanyszerelő munkánk ahol új megszakítót építettünk be a vill.szekrénybe mert a klíma leverte a régieket...2 kültéri egységről beszélünk ami c16-os megszakítót írt elő az adattábláján, mi ez alapján építettünk be megszakítót mert előzőleg a két kültéri egység 1 db (3fázisról beszélünk) 40 amperesen volt rajta és mellé még volt világítás és egyéb fogyasztó is kötve így nyáron a klíma leverte a megszakítót.Mi új áramkörre raktuk és saját megszakítót is kapott, viszont jött egy olyan panasz, hogy nem fűt a klíma....én nem tudom elképzelni, hogy ennek mi köze a mi munkánkhoz, véleményem szerint semmi mert itt csak a fázis sorrendet cserélhettük fel ami nem tudom hogy számít e de ugyanúgy kötöttük vissza ahogy azelőtt üzemben volt...kérdezem én hogy a fázissorrend felcserélésével okozhatunk e ilyen hibát? vagy ha ugyanúgy kötöttük vissza van e valami rejtett akármi ami miatt a mi hibánk lenne?

Klíma Király
Hozzászólások: 819
Csatlakozott: 2009.08.25. 07:29
Tartózkodási hely: Szeged
Kapcsolat:

Re: Nem fűt

Hozzászólás Szerző: Klíma Király »

Szia,

Ha 3 fázisú volt akkor elképzelhető hogy rossz irányba forog.

Ha 1 fázisú akkor lehet a kültéri egységben az üzemi kondenzátor fáradt el és nem tud segédfázis nélkül elindulni, ergo veri a biztosítékot.

Vagy ha elég erős most már a biztosíték akkor a kompresszor hőkioldója ... klixon ... kikapcsolja a klímát és álló kompresszorral nem fűt ...
Ha Szeged környékén klimatizálnál, keress bátran. Klíma Szeged

Válasz küldése